SEGUERA-ROCK

 

……………………………………. 

EL GRAN GRUP DE ROCK

  

SEGUERA

  

 ………………………………………………………………..

Per Pepe Latre, baixista i compositor.

  seguera-pepe

Pepe

 

 

 

Acabat el grup LIBRA, dos dels seus components, Pepe latre i Toni Pujol, feia temps que preparaven un nou grup totalment diferent del que havien fet fins ara: un grup de rock anomenat SEGUERA. Van ingressar dos nous músics de Flix, Michi Fernàndez, com a cantant, i Oscar Ranís de bateria. Tots eren amics, plens d’idees i inquietuds. El compositor era Pepe Latre, pero donava Ilibertat dintre dels esquemes i l’harmonía de les cançons al guitarra i al bateria. Les lIetres eren del cantant Michi.

seguera-antonio

Antonio

 Pepe Latre i Antonio, que ja eren músics amb molta experiència, van negar-se a varies bones ofertes d’orquestres de molt nivell, perquè van apostar pel risc que supo­sava començar un grup de rock. Van veure que el grup SEGUERA sonava molt bé, el cantant Michi Fernández era molt especial i tenia un gran caris­ma, era un artista. l el batería, Oscar Ranís, dominava tot tipus de ritmes. Les cançons eren en català, castellà, anglès, temes instrumentals i molts temes improvisats (era una mica complicat perquè sols hi havia tres instru­ments, ¡cada vegada eren improvisacions diferents!). Van enviar diferents maquetes als mànagers i al final es van decidir per un mànager madrileny que, entre altres, era el productor d’Héroes del Silencio i Alaska y Dinarama.

 seguera-oscar1

Oscar

 

 

 

 Van fer moltes actuacions per locals de rock de tota Espanya. El mànager va entrar una nit al camerino i els va dir “Chavales teneis algo especial. ¿Queréis vivir del rock?”. La resposta contundent va ser: “Sí”. Va ficar el grup SEGUERA a les millors emissores de ràdio de l’Estat, fins i tot la revis­ta especialitzada “Vibraciones” deia: “El cantante del grupo Seguera es el Mick Jagger catalán” 

seguera-michi

Michi

 

 

 

 

Les actuacions van canviar, tant econòmicament com els lIocs on es feien, ja que van començar a fer gires al costat de grups com Ramoncin, Tequila, Barón Rojo, Alaska y Dinarama, Barricada, Gabinete Caligari, Duncan Dhu, Los Secretos i Radio Futura, entre molts altres. Era “la década de oro de los años 80″, cada grup tenia una imatge diferent i la música era molt personal i cap grup se semblava. Vivien en un somni que mai no podien imaginar quan van començar i que mai oblidaran.

 

 Faltava poc per gravar el disc quan va pas­sar una cosa terrible: el cantant Michi va morir i el grup va quedar destrossat, de manera que van anular els concerts… Passat un temps, els mànagers els van ofe­rir alguns cantants, cantaven bé pero sense el carisma de Michi, per la qual cosa es va decidir que cantaria Toni Pujol, el guitarrista, que havia sigut cantant professional durant molts anys en altres grups. Van començar les actuacions amb tres músics a l’escena­ri, van seguir fent moltes actuacions i al cap d’uns 3 anys van decidir desfer el grup.

u

SEGUERA va quedar dins del panorama musical com un bon grup de rock, pero per arribar a ser un grup “estrella” i haver arri­bat a dalt ens va faltar el gran músic, artista i cantant que era Michi Fernández.

  seguera-londres                                                                                 

 SANTAMARIA. cartell de l’última etapa del grup, ja sense el cantant Michi:

seguera-dibu

NOTA DE LA REDACCIÓ:

u

 

Avui dia el Pepe està dirigint un grup de músics professionals que estan reversionant els mítics SEGUERA

Ens agradaria oferir-vos tant les cançons originals com les noves versions (que sonen força bé), pero sembla ser que per penjar cançons s’ha de pagar una quota anual.

“La solució” seria penjar-les prèviament a Yutube (parleu amb el Pepe Latre).

 

NOVETAT:

EL JAUME HA PENJAT LA CANÇÓ SENYERA:

“LA SOLUCIÓ”:

http://vimeo.com/20268727

Una resposta per a “SEGUERA-ROCK”

  1. M’ha recordat tantes coses de cop, ha estat un viatge al passat, tant de bo es poguessin canviar els fets.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: